Så kan I få lov at beholde jeres kaffe …

Sidste nyt

Reaktionerne var mange, da projekt UDENFOR holdt Diskriminerende Kaffepause lørdag d. 24. marts foran Blågårdens Bibliotek.

– Det var lidt uhyggeligt at blive diskrimineret, synes jeg. Sådan siger Ali Haseki, som var en af de uheldige, som i første omgang blev diskrimineret.

I anledningen af bibliotekets netop overståede renovering var projekt UDENFOR som nabo og samarbejdspartsner inviteret med til at gøre bibliotekets åbne hus-arrangement mangfoldigt. Og det skete med Den Diskriminerende Kaffepause – en happening som går ud på, at et hemmeligt kriterium afgør, om kaffetørstende mennesker får tilbudt kaffe eller bliver afvist i projekt UDENFORs interimistiske kaffebod.

Ali Haseki var en af de kaffetørstende, som i første gang omgang blev afvist.

– Jeg synes, jeg er blevet diskrimineret hele mit liv. At en kop kaffe kan gøre det, kom bag på mig. Det er normalt noget, jeg forbinder med en god samtale, fortæller Ali.

Afvisningen går lige i maven

Netop den ubehagelige følelse af at blive afvist, som går helt ned i maven, var målet med happeningen. Formålet er at give folk fornemmelsen af, hvordan det (måske) føles at blive afvist i døren til et herberg, fordi man udlændinge eller blive valgt fra på byen torve og åbne pladser ved at bænke bliver fjernet.

Og da først den pointe blev præsenteret for folk – sammen med en kop kaffe selvfølgelig – var mange interesserede i at snakke meget mere.

Som Lars Munck, der var en anden uheldig kaffedrikker, som ikke opfyldte dagens kriterium for kaffe, nemlig at have hovedbeklædning på.

– Hov! Hvad går det her ud på? Det var min første tanke, men så blev jeg nysgerrig og ønskede at få en dialog i gang for at høre nærmere. Synes det er fedt, og vil gerne diskrimineres, for I fik jeres pointe igennem, siger Lars.

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element