Skoleelever tilbereder mad til hjemløse i projekt UDENFOR

Den mobile cafe ,Sidste nyt

De kommer igen og igen. Det er tredje år i træk, at 7. klasses elever fra Bistrup Skole i Birkerød indtager projekt UDENFORs køkken for at tilberede et varmt måltid mad til de hjemløse i Den Mobile Café. En ordning, der falder godt i tråd med projekt UDENFORs målsætning om at formidle viden og indsigt om hjemløse og socialt udsatte til en bred målgruppe i samfundet.

Det, at vi formidler viden om og indsigt i hjemløshed gennem tilberedning af mad, gør at børnene får en mere konkret forståelse af livet på gaden. Eksempelvis, at hjemløshed ikke er forbeholdt en gruppe i samfundet, og maden bør være varieret og nem at tygge på grund af dårlige tænder.” siger souschef og faglig leder i projekt UDENFOR, Bibi Agger.

Desuden pointerer Bibi Agger, at der er behov for viden om hjemløshed overalt i samfundet og netop det at indgå i et sådant samarbejde som ”Mad med mening” er væsentligt, da projekt UDENFOR derigennem er med til at give de unge kokke mulighed for at bygge deres holdninger til hjemløse og udsathed på et velinformeret og nuanceret grundlag.

Det var lærer på Bistrup Skole, Rosie Twyford, der var den, der for tre år tilbage fik idéen om at løfte hjemmekundskabstimerne ud af skolen og give dem en samfundsfaglig dimension.

Der var ingen grund til, at vores privilegerede børn ikke kunne spise madpakker og i stedet stifte bekendtskab med andre sider af samfundet ved at tilberede mad til nogle, der virkelig trænger. På den måde lære de også at se ud over egen næsetip. De kommer fra os med oplevelsen af, at der er andre verdner, end den de selv repræsenterer og lever i,” siger Rosie Twyford, der i år har oplevet så stor søgning til hendes linjefag, at hun har måttet trække lod blandt børnene.

50 procent af eleverne har valgt linjefaget hjemløshed (hjemmekundskab og samfundsfag red.)og eleverne beretter tilsyneladende så meget om det derhjemme, at forældrene nu også er begyndt at efterspørge et besøg hos projekt UDENFOR,” fortæller Rosie Twyford.   Desuden får alle 7. klasser på skolen, som en del af samarbejdet  med projekt UDENFOR, undervisning i hjemløshed.

Projektet, Mad med mening, fortsætter 5 uger frem i dette forår og genoptages igen til efteråret, hvor et nyt hold elever indtager kødgryderne på Ravnsborggade.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element