Sortedam affødte indlevende dialog på torsdagens Bogcafé om socialt udsatte

Sidste nyt

 

Sissel Bergfjords, ”Sortedam”, lokkede torsdag aften 13 gæster til Bogcafé om socialt udsatte på Blågårdens Bibliotek, hvor både oplæsning og dialog bar præg af forfatternes personlige kendskab og erfaringer.

Torsdagens Bogcafé var den næstsidste af i alt seks oplæsnings- og debataftener initieret af Blågårdens Bibliotek og projekt UDENFOR.

Sissel Bergfjord udgav i foråret 2012 det skønlitterære værk ”Sortedam”, som handler om gymnasieeleven Sigrid, hvis mor er dybt alkoholiseret og som, ligesom Sissels egen mor, dør af sit alkohol misbrug.

I bogen følger vi Sigrid, som er højgravid og som 4 måneder efter sin mors død nu er taget ud i morens lejlighed for at rydde op. Som hun går der og bærer affaldssække ud, optrevles hendes liv og vi får som læsere indsigt i, hvordan hun som barn og ung har levet som pårørende til en alkoholiker. På en meget indlevende måde beskriver Sissel Bergfjord den barske virkelighed, det er at vokse op i en familie med alkoholisme, og hvordan det ofte opfattes som et individuelt problem. Som læser er det tydeligt at mærke, at forfatteren har et stort personligt kendskab til at leve som pårørende til en alkoholiker.

Af denne årsag var aftenens dialog således også både personlig og intens og centrerede sig om alkoholismens ødelæggende konsekvenser for familielivet, problematiske mor/datterforhold, forfald og social deroute

Næste og sidste Bogcafé finder sted torsdag d. 7. marts, hvor Martin Lehmann præsenterer sin dokumentariske portrætbog “Svale”.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element