Sovende skabte fokus på hejmløse gadesovere på Hjemløsedagen

Sidste nyt

Omkring 100 sovende mennesker liggende på tæpper på det kolde og trafikerede banegårdsgulv vakte opsigt blandt de travle rejsende på Københavns Hovedbanegård. På dette års Hjemløsedag, under temaet Gaden som hjem, havde styregruppen nemlig valgt at skyde dagen i gang med en såkaldt Flash Mob, der havde til hensigt at skabe fokus på de mange mennesker, der hver dag lever og sover på gaden.

“De deltagende i Flash Mobben behøver blot at ligge på det kolde gulv i under fem minutter. For mange er det et livsvilkår i døgnets 24 timer og det er præcis det, som Flash Mobben har skulle skabe opmærksomhed omkring, ” lyder det fra Knut Hansen, medlem af Hjemløsedagens styregruppe og kok og frivilligkoordinator i projekt UDENFOR, som i øvrigt er fuldt ud tilfreds med de mange overraskede blikke, som dagens begivenhed førte med sig.

 

Hjemløsedagen afholdes altid d. 17. oktober i forbindelse med FNs internationale fattigdomsdag og er således tænkt som en årlig markering af Danmarks udsatte borgere og deres daglige udfordringer og eksistensvilkår. Og netop dette skildrede Bettina Post fra Institut for Socialt arbejde i sin tale, hvor hun brugte sit eget liv som kontrast og dermed fik sat fokus på alle de dagligdags ting og situationer, som de fleste tager for givet, men som for nogle ville være en luksus at prøve bare en enkelt dag.

Vanen tro blev der, også på dette års Hjemløsedag, uddelt en pris til en særlig drivkraft indenfor hjemløseområdet. I år var det Ole Schou fra SAND, der, grundet sit mangeårige virke i hjemløsemiljøet, løb med hjemløseprisen 2014.

 

I projekt UDENFORs Mobile Café blev der serveret chili con carne og varme vafler. Vi havde også inviteret dyrelægerne med til Hjemløsedag

 

 

 

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element