Tillykke til Gadens Stemmer

Sidste nyt

Projekt UDENFOR var i går d. 22. juni til reception i anledning af, at hjemløseguiderne Gadens Stemmer har udgivet bogen ’Gadens Stemmer – Her kommer skravlet som rejser sig op’.

Vi ønsker STORT tillykke med udgivelsen!

Glæden ved jeres livsduelighed og succes er dobbelt stor for os i projekt UDENFOR, som i 2010 sammen med jer skabte ’Poverty Walks’, der hurtigt blev et af de mest efterspurgte oplevelsestilbud for indfødte og turister med appetit på alternative byvandringer i København.

Med byvandringerne satte vi fokus på social udstødelse og marginalisering i forskellige bydele i hovedstaden. Guiderne var udsatte og hjemløse borgere, som bedre end alle andre kendte fattigdommen og udstødelsen i de bydele, som de valgte som deres rute. Med det udadvendte og lønnede hverv fik guiderne mulighed for at gøre op med gæsternes uvidenhed og fordomme om samfundets allermest udsatte. Med ’Poverty Walks’ fik de taletid, løn og anerkendelse for deres særlige talent for formidling af viden og personlige erfaringer, som gæsterne stod i kø for at opleve.

I juni 2011 overdrog projekt UDENFOR ’Poverty Walks’ til Københavns Kommune, hvor Udsatsen tog sig på at udvikle projektet til en bæredygtig social virksomhed, der fik navnet ’Gadens Stemmer’.

Vi er stolte over at have igangsat et eksperiment, som på én gang bidrog til at forbedre den enkelte hjemløses livssituation samtidig med at det satte marginalisering og udstødelse under debat dér, hvor mødet mellem mennesker finder sted.

Nu er eksperimentet blevet en selvstændig og bæredygtig virksomhed. Rigtig godt gået!

Men ’skravl’! Det er I ikke og det bliver I aldrig. For et skravl er en svagelig dyreunge, som ikke er livsduelig. Det forbinder vi slet ikke med jer. I er tværtimod fulde af livskraft, mod, nysgerrighed og energi, når I på blændende vis og med et meget personligt touch formidler jeres viden og erfaringer fra livet på gaden. Tak for det.

Vi ønsker jer alle rigtig mange guidede ture fremover og er stolte og taknemmelige for at være en del af jeres dna.

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element