Udpluk fra en nattevagt: Lidt morgenmad at stå op til

Sidste nyt

 

Klokken 01:50: Så er vi atter på nattevagt i byens stræder og har lagt de første timer bag os. Nogle af gadens folk er stadig vågne. En mand havde ondt i sine tænder og ville gerne have en kop kaffe at skylle sine panodiler ned med. Andre har lagt sig til ro. Én på en bænk, én i et skur og én op ad et metrohegn. Vinden har heldigvis lagt sig og natten er mild. Vi spadserer videre.

Klokken 05:30: De sidste timer på gaden har været stille og rolige, trods mange festglade bygængere. Én af byens gadesovere var stadig vågen, da vi kom forbi. Han var ok, men sulten og fik en sandwich.

På en fastfoodrestaurant, et andet sted i byen, har enkelte fundet et varmt ly og bag en busk ligger en ung fyr i sin sovepose. Vi har sørget for, at han har noget morgenmad at stå op til og kigger til ham igen, når han er vågen.

Som formentlig nogle af de eneste rapporterer gadeplansmedarbejderne i projekt UDENFOR altid på Facebook under nattevagten. Da vi er nogle af de få aktører på hjemløseområdet, der er til stede i byens rum om natten, har vi en unik mulighed for at formidle både stemninger og viden om hjemløseadfærd og særlige behov, som påkalder sig vores opmærksomhed i nattetimerne.

Vi rapporterer på nattevagten fra 1-2 udvalgte steder på ruten. Rapporten fortæller om stemningen på gaden og om vores evt. indsats for at hjælpe brugere, der er i nød. Vi fortæller også om evt. opmærksomhed på hjemløseadfærd, som vækker bekymring.

 

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element