Udpluk fra en nattevagt: Tre kvarter og allerede set fire mennesker sove på gaden

gadeplansarbejde ,Sidste nyt

 

Klokken 23:00: To hold gadeplansmedarbejdere er nu klar til nattevagt. Vejret er med os for regnen er lige stoppet. Vi går på nattevagt for at møde de hjemløse, der hvor de er. På gaden.

Klokken 00:00: Vi har været ude i tre kvarter og har allerede set fire mennesker, der sover på gaden. Den ene var ikke gået til ro endnu, men havde fundet læ for vinden i en trappeopgang. Han fik en varm tår kaffe og en snak. En nabo havde også netop været forbi med en varm portion suppe til ham. Dejligt med omsorg for gadens folk.

Klokken 03:00: Halvvejs gennem nattens vagt, hvor vi har valgt at fokusere på tre bydele. I ugens løb har vi forberedt os og fundet nogle oplagte sovesteder i forhold til årstiden, navnlig steder hvor der er tørt og vindstille. I nat tjekker vi op på stederne og ser om der er nogle hjemløse, der har brug for vores hjælp.

Klokken 05:00: Snart er det morgen og København begynder at vågne. Vi har haft en stille og rolig nat og mødt gadens folk på bænke, i parker, under halvtage og i kældre. Alle har efter omstændighederne haft det okay. Og de der var vågne var glade for snak og kaffe. Vi ønsker alle en god dag.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element