Valgdebat: Vil EP-kandidaterne hjælpe hjemløse EU-borgere i Danmark?

Sidste nyt

I anledning af at vi snart har valg til Europaparlamentet inviterer projekt UDENFOR, sammen med tre andre hjemløseorganisationer, til politisk debat om udenlandske hjemløse i Danmark.

Antallet af EU-borgere der lever som hjemløse i Danmark er vokset de senere år. De danske politikere har besluttet, at offentlige midler ikke må gå til at støtte disse nødstedte mennesker. Der henvises til, at løsningen skal findes på EU-niveau.

Men hvem hjælper de hjemløse EU-borgere? Det spørgsmål stilles 5 kandidater til Europaparlamentet, når projekt UDENFOR, Kirkens Korshær, Missionen blandt hjemøse og Frelsens Hær afholder EU-valgdebat om udenlandske hjemløse i Danmark.

”Der er behov for at få skabt yderligere opmærksomhed omkring kompleksiteten i forhold til udenlandske hjemløse og finde mere langsigtede og nuancerede løsninger end tilfældet er i dag”, udtaler Bibi Agger, souschef og faglig leder i projekt UDENFOR. ”Situationen for hjemløse migranter i Danmark skal ikke kun håndteres kommunalt og nationalt, det skal ligeledes tackles på EU- niveau”.

Arrangementet afholdes torsdag d. 8. maj kl. 16-18 i Studenterhuset i København og er åben for alle.

Debatten styres af journalist og forfatter, Knud Vilby, og indledes med oplæg fra projekt UDENFOR, Kirkens Korshærs rådgivning Kompasset og Frelsens Hær. EP-kandidaterne er Britta Thomsen (S), Danni Olsen (DF), Karen Melchior (RV), Karin Rohr Sørensen (Folkebevægelsen mod EU), Christine Sidenius (SF)

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element