Varme i bænkene

Sidste nyt

 

Kolding Kommune installerer varme i bænkene i busterminalen.

Fremover vil buspassagerer og hjemløse i Kolding kunne få lunet bagdelen på en af de seks bænke, som bliver varmet op af vand, der har fået sin varme fra spildevand. Genial løsning på en kold vinterdag. Her er tale om smart og fornuftigt  genbrug af ressourcer, der tidligere blev hældt ud i Lillebælt. Og varmen i bænkene er blot startskuddet til en fremtidig bedre udnyttelse af kommunens spildevand. Projekt UDENFOR hilser initiativet velkommen og foreslår, at Kolding Kommune og alle landets øvrige kommuner samtænker fremtidig, innovativ ressourceudnyttelse med indsatsen for de hjemløse borgere, som vinteren igennem lever med kulden som et vilkår i dagligdagen.

 

Tænk hvis de gadehjemløse kunne varme sig, mens de får et tiltrængt hvil på én af de få bænke, der er tilbage i byens rum! Og tænk, hvis de hjemløse i København kunne sidde på en varm bænk, mens de spiser det varme måltid, som projekt UDENFOR hver aften serverer på gaden til de, der ikke har andre muligheder for at få noget at spise.

Med genbrug af det varme spildevand er der faktisk rigtig mange muligheder for at hjælpe hjemløse i vinterkulden – det er vel kun fantasien, der sætter grænser. Man kunne fx opvarme nogle af de mange, nedlagte posthuse og hér tilbyde hjemløse en ny varig bolig med ly for vinterkulden, et varmt bad og tørring af det våde tøj.

Projekt UDENFOR viderebringer den gode nyhed med en stor opfordring til kommunerne om også at tænke på de hjemløses behov, når man planlægger effektiv ressourceudnyttelse til gavn for alle borgere. Det er visionære tanker fra Kolding, som gør at man for færre midler kan afholde driftsudgifter til nybyggeri til gavn for hjemløse. Og det er bare om at komme i gang. Kolding har jf. seneste hjemløsetælling fra SFI 74 hjemløse – og af dem sov 8 på gaden!

 

Du kan læse mere om bænkene i Kolding her:

 

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/trekanten/varme-i-saedet-mens-du-venter-paa-bussen

 

Du kan læse SFI’s senste hjemløsetælling her: http://www.sfi.dk/rapportoplysninger-4681.aspx?Action=1&NewsId=4007&PID=9267

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element