vi vil bygge et hjem

Sidste nyt

Når vi møder mennesker,  der lever på gaden, så møder vi dem i deres hjem. Byen danner rammen om hverdagens rutiner og fællesskaber, og hvis den har gjort det længe, så kan det være svært at føle sig hjemme i en bolig. Med Byg UDENFOR ønsker vi at gøre det lettere ved at hjemløse selv kan være med til at bygge små mobile og fleksible boliger, der er skabt til at understøtte det liv og den hverdag, som de ønsker og føler sig trygge ved.

Boligerne vil være på cirka 15 m2 med thekøkken og terrassearealer på cirka 60 km2. Terrasserne kan være overdækkede og i flere niveauer, så de kan fungere som ekstra rum for boligen, hvis beboeren eksempelsvis foretrækker at sove i det fri.  I forbindelse med bebyggelserne vil der blive etablereret fællesområder med bålplads, toilet/bad, køkken og shelter til gæster.

Boligen skal være et frirum og et sted, hvor du kan trække dig tilbage eller blive en del af fællesskabet. Det skal være der, hvor du på en gang føler dig tryg og føler dig hjemme.

I videoen herunder kan du høre Maria Viva fra Arkitekter Uden Grænser fortælle om processen og de overvejelser, der ligger bag.

 

Relaterede nyheder

  • Anything in here will be replaced on browsers that support the canvas element