Om vores arbejde

Den Mobile Café

DMC s:H

Mandag til fredag  bringer Projekt Udenfors frivillige et måltid mad, en kop kaffe og andet praktisk, såsom tøj og soveposer, ud på gaden til hjemløse borgere i København, som har svært ved at skaffe sig basale fornødenheder på anden vis.

Dagens måltid tilberedes af Projekt Udenfors kok og køres ud i byen i en specialbygget bil. I tilberedningen af måltidet bliver der tænkt grundigt over, at maden – udover at smage godt – skal være mættende, varieret og indeholde de næringsstoffer, kroppen har brug for i en ofte kaotisk tilværelse på gaden.

I 2023 uddelte Den Mobile Café ca. 7.500 aftensmåltider på gaden.
Mprgenmadspakker
burger dmc

Mere end et måltid

Den Mobile Café er ikke kun madudbringning, men også et redskab til at skabe kontakt til borgere, der bor og lever på gaden. At dele et måltid mad giver en unik mulighed for at lære et andet menneske at kende, og på sigt afklare et eventuelt hjælpebehov. Arbejdet i Den Mobile Café handler derfor i lige så høj grad om at snakke med de borgere, der kommer og spiser, udvise omsorg og skabe tillid og tryghed, som det handler om at servere mad.

Den Mobile Café fungerer til daglig i tæt relation til Projekt Udenfors opsøgende gadeplansarbejde.

”Der er mange tilbud til hjemløse, men vi er ikke et suppekøkken. Vi kører til folk, som er mere sårbare. Tag f.eks. ham manden, som bor i en busk. Hvem andre skulle nå ham?”
Frivillig i Den Mobile Café
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Frivillig i Projekt Udenfor

Den Mobile Café kører 250 dage om året, takket være vores engagerede korps af frivillige medarbejdere. Her kan du læse mere om det frivillige arbejde i Projekt Udenfor.