BLOGGEN

HER FINDER DU KOMMENTARER, INDLÆG, BEGIVENHEDER OG SENESTE NYT FRA PROJEKT UDENFOR

“Den Udstødende By”: Udstilling d. 10. – 23. oktober

Kom ind i ’Den Udstødende Byfra den 10. oktober 2024 og oplev et byrum, du færdes i til daglig, fra en helt ny vinkel.

Med en udstilling om ekskluderende design og jura vil Projekt Udenfor og forskningsprojektet Ekskluderende design – Social eksklusion i byens rum synliggøre tiltag, som udstøder personer i hjemløshed i byers offentlige rum.

Udstillingen vil gennem sanselige virkemidler og fortællinger præsentere resultater fra det fire år lange forskningsprojekt og formidle erfaringer fra gaden.

Besøg ’Den Udstødende By’ fra d. 10. – 23. oktober i AutoPouls lokaler på Hejrevej 31, 2400 København. Udstillingen har åbent i to uger tirsdag til søndag kl. 14-20. Der er fri entre.
Fernisering
udstødende by, lille-2
udstødende by, lille

De sidste 10 år har Projekt Udenfor i stigende grad observeret bænke med armlæn midt på, hævede varmeriste, brug af overvågning og høj musik. I samspil med kriminaliserende lovgivning og skilte med soveforbud er tidligere oplagte sovesteder og overlevelsesstrategier blevet utilgængelige eller risikofyldte at benytte sig af.

Udviklingen har barske konsekvenser for mennesker, der lever i hjemløshed og i forvejen står i en socialt udsat position. Men det har også konsekvenser for byens øvrige borgere, når vi i mindre og mindre grad bliver konfronteret med social udsathed.

Den 10. oktober klokken 17:00 ferniseres udstillingen hos AutoPoul på Hejrevej 31, 2400 København. Udstillingen har åbent fra tirsdag til søndag kl. 14-20 til og med d. 23. oktober. Der er fri entre.

Vi offentliggør et program over aktiviteter på udstillingen op til ferniseringen her på siden. Skriv dig op til vores nyhedsbrev, hvis du vil modtage en mail, når det sker.

 

Forskningsprojektet under Aalborg Universitet og udstillingen er blevet til med støtte fra VELUX FONDEN.